(Equi) Gestalt Therapy

 

Doelgroep:


Ieder die op zoek is naar meer innerlijke rust, focus, connection, aanraakbaarheid, zachtheid, doelgerichtheid, balans, intuïtie, grensgevoel, true essence of gewoon aards back to the basics van hoofd naar meer hart.Inner leadership en co-creatie.

Een losse Equi-Gestalt-therapie of coachingsessie / Medicine Horse Way vraagt om minimaal 2u per sessie.
(90,00 euro).

Een arrangement van 6 sessies (1x per maand) is echter aangeraden om tot een werkelijke shift en integratie te komen van jouw specifieke  hulpvraag/thema op dat moment in je leven.


Daarom biedt JustSenSe een arrangement van 6 sessies aan

voor 6x 60 euro per 2-uur sessie (met een commitment voor minimaal 6 sessies binnen 6 maanden)

Particulieren en koppels (groepen zie workshops en retreats).

_________________________________________________________________________________________________

Sinds 2002 werk ik als I.V. en Gestalt-Art (psycho)therapeute waarvan de laatste 8 jaar in de holistische medische wereld (burn-out, depressie, ziekte, met hoogsensitiviteit (HSP) als specialisatie).

Gestalttherapie is een effectieve vorm van psychotherapie met betrekking tot een zielsrijkere connectie met jezelf, je omgeving en de zingeving van je bestaan in het algemeen.
Veel stagnaties van psychische en psychosomatische aard, zijn terug te voeren tot verstoringen en aanpassingsmechanismen in de ontwikkeling die diep contact en intense belevingen in de weg staan.

In mijn manier van werken begeleid ik vrouwen en koppels graag terug naar hun natuurlijke aard waardoor zij weer voeling krijgen met wie ze werkelijk zijn en de moed en de kracht vinden om een leven te manifesteren dat werkelijk bij hen past.


In Spanje geeft de wijsheid van mijn kudde een extra dimensie aan deze innerlijke reizen.


Mijn eigen helingsplek was van kinds af aan tussen de paarden.
Ik was enig kind tot mijn 12de en mijn thuis was voor mij niet echt de plek waar ik met mijn gevoelige aard kon herstellen van de buitenwereld. Daarom was ik vaak te vinden in de paardenstal om de hoek waar de poney Nelly mij liet zijn wie ik was. Op mijn twintigste ontmoette ik mijn eigen helingsmerrie Rasta.
Tijdens mijn drukke televisiebestaan was zij het die me telkens weer in evenwicht bracht. Tot ik besloot om mijn innerlijke reis aan te gaan, was zij (toen nog onbewust) mijn gids.
Rasta en ik bleven 30 jaar samen. Ik heb haar in liefde laten overgaan toen het haar tijd bleek.

Zij maakte plaats voor Gala en later voor Boogie, Spirit en Flamenca, mijn kudde van nu. Omdat ik een voorzichtige ruiter was, begon ik wat te experimenteren met energetisch grondwerk.


Toen ik voor het eerst Linda Kohanov aan het werk zag in Nederland,  begon het me te dagen dat ik niet zomaar iets aan het doen was met mijn nieuwe Alfamerrie.
Haar boeken waren al eerder een inspiratiebron voor me geweest, maar de meester kwam plots dichterbij.
Ik besloot om de eerste NOW/Epona modules te gaan volgen en ik begon heel voorzichtig mijn Gestaltsessies te combineren met de bijstand van mijn kudde.
Dit bleek prachtig op elkaar aan te sluiten en er ging een nieuwe (magische) wereld voor me open.


In 2013 werden mijn women horse wisdom retreats geboren en de vrouwen en koppels die met mij en mijn paarden in aanraking kwamen, waren telkens verbaasd en geraakt door het bijzondere proces waar ze in terecht kwamen.
In juni 2018 werd ik een gecertificeerd Medicine Horse Way Master Coach, (Epona method, Linda Kohanov), ook al blijft mijn Gestalt-Art-achtergrond mijn fundament en stijl in mijn verbindingen met cursisten en cliënten.
Paarden beschouw ik ondertussen wel als waardevolle leraars en genezers.
En vooral Gala, mijn Alfamerrie, die telkens wijzer is dan ik ooit zal zijn in mijn begeleidingen.


'Paarden zijn belichaamde spiritualiteit die totaal aanwezig en geworteld zijn in onze aardse wereld en tevens in de wereld van de ziel. Als we paarden echt ontmoeten komen we hoe dan ook in aanraking met deze twee werelden. Dat maakt het zo bijzonder en leerzaam. We komen in contact met onze angsten, met intuïtie, bewustzijn, kracht en bovenal met wie we in onze natuurlijke essentie zijn.'
-Linda Kohanov-

 

               All rights reserved by JustSenSe.                                                    © Images Caro Leriche & Marte Rouges.