Gestalt Therapy - Access Bars

 

Doelgroep:


Cliënten in of met rouw, verwerking, ziekte, innerlijke onrust, stress, menopauze, eigenwaarde, HSP, levensvragen of andere innerlijke processen en thema's.


Sessie Gestalt particulier: 1u ( 60 euro )

Aanvulling met Access Bars: 1u30 (90 euro)

Een Gestalt sessie kan aangevuld worden met een Access Bars behandeling. Deze behandeling werkt op 32 drukpunten op het hoofd waarmee je oude blokkades en overtuigingen loslaat om tot een betere kwaliteit van leven te komen.

________________________________________________________________________________________________

Gestalt(psycho)therapie is een stroming die een aanvulling is op gedragstherapie of psycho-analyse. Er is een intensief en oprecht contact tussen de therapeute en de cliënt en de focus is vooral gericht op wat er op het moment zelf om aandacht vraagt.
De wijze van contact maken staat centraal, zowel het contact tussen de cliënt en zijn/haar omgeving als in de therapie.
Er wordt samen gezocht naar nieuwe mogelijkheden om oprechter en vervullender in verbinding te kunnen zijn met zichzelf en met de ander.

Een Gestalttherapeute is geen alleswetende specialist, maar brengt zichzelf in het contact mee, met haar gedachten, gevoelens, intuïtie, gewaarzijn, vragen en zelfs twijfel, als dit dienend is voor de zoektocht van de cliënt.

De levenservaring van een Gestalttherapeute is daardoor essentieel omdat er geen gebruik wordt gemaakt van methodieken of vaste werkmethoden.

Zelf zie ik de Gestalttherapie ook als een true inner journey op weg naar meer oprechtheid (in mooi en lelijk),  intuïtie en eigen wijsheid, al dan niet verbonden met het grotere geheel of een vorm van spiritualiteit die meer inzicht kan bieden in bepaalde existentiële levensvragen of zingeving.

De laatste jaren ontwikkelde ik meer bewustzijn op de wet van aantrekking,
co-creatie en hoe je een vorm van eigen scheppingskracht hebt over je eigen levenscreatie. Dat hoe we met het licht en donker leren omgaan onderweg bepalend kan zijn voor ons gevoel van levensgeluk.

'In het algemeen geldt dat als we onze natuur als vrij en flexibel beschouwen, dat het diepste wezen in een mens bezield blijkt en inspirerend blijft. Op deze manier kunnen we in ons leven blijvend ontwikkelen op een verrijkendere manier dan ooit verwacht.'
-Johanna Pien Savonije-


'Mensen zoeken om een zekere vorm van geestelijk evenwicht te vinden. Daarom kunnen mensen in therapie gaan of maken ze kunst. Daarom kunnen we lezen, dansen, zingen, schrijven. Daarom doen we alles wat we doen. Het is een levenswerk om alle deeltjes bij elkaar te vinden. Het kan van groot belang zijn om bewust te kiezen welk scheppingslied je wilt zingen aan het vuur. De waarheden die we onszelf vertellen zullen immers ons levenslied bepalen.         

-Clarissa Pinkola Estes- 

               All rights reserved by JustSenSe.                                                    © Images Caro Leriche & Marte Rouges.