Relationship Counseling

 


Doelgroep:

Koppels (vrouw/man, /vrouw/vrouw/ of man/man) die willen groeien/verrijken in hun verbinding, of die bepaalde patronen willen onderzoeken. Er hoeven heus geen grote problemen te zijn om een sessie aan te vragen.


Particuliere sessie: 2u30  (110,00 euro)

Voor koppels zeer geschikt het Holiday Coaching Arrangement. 

___________________________________________________________________________________________

Wijsheid verwerven binnen een relatie gaat meestal gepaard met verdriet, vallen en opstaan. Niet weten hoe, maar wel verlangen naar ...


Als kind van gescheiden ouders was ik er al op jonge leeftijd bewust van dat een relatie of huwelijk geen rozentuin belooft.

Ik was er heilig van overtuigd dat ik het beter zou doen dan mijn ouders en dat ik nooit zou scheiden. Toch ben ik voor de tweede keer getrouwd ondertussen (al is mijn  eerste huwelijkspartner nog steeds een buddy) en ik mag wel zeggen dat mijn grootste levenslessen zich in de huwelijkse verbinding hebben afgespeeld.

Echt lief hebben is een makkelijk werkwoord, maar juist de liefde vraagt om veel bewustzijn, zelfliefde, acceptatie van de verschillen en open staan voor vernieuwing en groei om ruimte te geven aan de levensprocessen die bij beide partner heus anders verlopen. Een gezond huwelijk is in beweging en vraagt om afstand en verbinding. Ruimte voor het individu en toch genoeg samen om elkaar onderweg niet te verliezen.


We zijn allemaal op zoek naar verbinding en soms vinden we dat in onze relatie, maar sommige tijden ook helemaal niet. Daarin rust en ruimte vinden is niet evident.

Sommige koppels gaan uit elkaar in een periode van afstand. Sommige koppels verstikken elkaar in een vals gecreëerd samen.


Daarin heb ik gezocht en soms gefaald,  groeide ik en werd ik milder als ik niet altijd  in mijn liefde kan staan in mijn gezin. Daarnaast liep, en loop ik soms nog, pijn op als mijn partner me niet kon/kan geven waar ik zo naar verlang:  diepe verbinding.


Ondertussen weet ik dat de meeste partners elkaar onderling niet opzettelijk pijn doen, of gevoelloos zijn. Ieder heeft zijn/haar goede bedoelingen, maar meestal weten we niet hoe we kunnen afstemmen op de hechtingsbehoefte van de ander.

Juist omdat we zo verschillend zijn.


Omdat vrouwen vaak hun mannen voorgaan in persoonlijke ontwikkeling, is mijn specialisatie rond relatietherapie eigenlijk natuurlijk ontstaan. De vrouw groeit op haar zielepad  en voelt de behoefte om haar partner hierin te bereiken.

Zo kreeg ik steeds meer koppels in therapie en vooral op retreat met het Holiday Coachingsarrangement. Moedige mannen kwamen een week mee en stelden zich open uit liefde voor hun vrouw. Wow... En wat voor een mooie momenten heb ik al mogen mee beleven zo aan de zijlijn van een relatie.


Ondertussen ben ik ervan overtuigd geraakt dat liefde misschien verborgen kan zitten onder de sleur van alledag, maar oh zo kwetsbaar krachtig kan zijn als ieder weer aanraakbaar is en met een opgepoetste bril naar de schoonheid van de ander kijkt.

Die diepere laag, die ik graag de onderstroom van een relatie noem, wijst dan het koppel de weg. Net als de paarden weten ze dan weer dat het goed is en dat ze binnen hun huwelijk afstand kunnen nemen, zich keer op keer opnieuw kunnen verbinden of dat ze gewoon kunnen grazen als er even geen beweging nodig is.

 

               All rights reserved by JustSenSe.                                                    © Images Caro Leriche & Marte Rouges.